Veurne: actie aan interimkantoor

Op woensdag 23 februari voerden verschillende afdelingen van LSP actie rond interimarbeid. Daarbij werd campagne gevoerd aan een interimkantoor, in heel wat gevallen een kantoor van Adecco. Dat was ook het geval in Veurne waar enkele leden campagne voerden.

Marc Puyol, LSP-Veurne

We hadden weinig verwachtingen rond dit campagne-moment. Het was erg koud, er liep weinig volk op straat en onze middelen waren geïmproviseerd. Na een klein technisch probleem zetten we echter onze ‘stand’ toch op poten. Rond kwart na 2 kwam een fotografe van het ‘Wekelijks Nieuws’ enkele mooie shots maken. Voordien had Radio Mango al gebeld naar Jasper om een interview, dat later uitgezonden werd. Het was dan ook niet raar dat veel mensen onze actie daarmee associeerden.

Hoe dan ook, net toen we dachten dat het een saaie bedoening zou gaan worden, kwamen twee Adecco – bedienden naar buiten om ons te vragen wat wij van plan waren. Zij beweerden na de nodige uitleg dat onze actie eerder een ‘betoging’ leek. We gingen vanzelfsprekend niet in op hun voorstel om ‘het tafeltje enkele meters verderop te zetten’, dus belden zij de politie of ‘zoiets’ op. Een half uur later kwam de combi eraan met 2 levende clichés uit het politiecorps. Nadat ze vaststelden dat het weldegelijk geen betoging was, zeiden ze gewoon dat we even naar de burgermeester om een ‘briefje’ mochten gaan, zodat we verdere problemen met de Adecco mensen konden vermijden. Ondertussen was het een gedroomd Ken Loach – scenario geworden, met de combi die nog een kwartier lang de straat half blokkeerde en een paffende flik ernaast.

Na een grondige kennismaking met de bureaucratie van de – overigens gesloten – stadsdienst, konden we toch enige vorm van bewijs krijgen, en dus bleven we nog lekker drie kwartier voor het Adecco–filiaal staan, folders uitdelend aan de mensen die in – en uitgingen. Zo werd het toch nog een mooie dag, met een morele overwinning op Adecco Veurne (waar we niet meer naar een vakantie job moeten vissen) én aandacht van de pers.

Overigens werd ikzelf nog opgebeld door het ‘automatisch antwoordsysteem’ van Adecco, om mij mee te delen dat ik zo snel mogelijk moest informeren voor een bijverdienste op vrijdagen. Dit nota bene precies op het moment dat ik actie stond te voeren. Ironie kent soms geen grenzen.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist