LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • do. 10 mei. Gent. 19u, Groentemarkt. Betoging tegen de besparingen op het openbaar vervoer. ‘Afslanken of Lijnen’ Meer info
  • za 12 mei. Brussel. Actie van Occupy: betoging om 13u aan Brussel-Noord
  • di. 15 mei. Antwerpen. Meeting van LSP en Rood! over mobiliteit. Met Wim Van Hees, Manu Claeys, Erik De Bruyn & Luc Wendelen. 20u Zaal CATBA, Ten Eeckhovenlei 131 (Deurne)
  • vr. 18 mei. Brussel. 13u aan Europees Parlement. Protestactie van de Tamilgemeenschap, drie jaar na het bloedige ‘einde’ van de oorlog in Sri Lanka
  • 31 mei. St Gillis (Brussel). 19u, Van Meneemplein. Actie aan de gemeenteraad: ‘Laten we onze gemeenten terug in eigen handen nemen’. Meer info
  • 30 juni. Antwerpen. Rode BBQ en Rode Cantus!
  • 7-13 juli. Gent. Internationale zomerschool
  • 7-9 december: nationaal LSP-congres

Geslaagde Socialisme 2012

De datum was niet ideaal, maar toch werd Socialisme 2012 een geslaagd evenement. Er waren gedurende het weekend 172 aanwezigen, dat is een beetje minder dan vorig jaar. Er was wel een enthousiasme met een grote interesse in meer ideologische discussies. Zo was er veel interesse voor werkgroepen over het Belgische trotskisme en Trotski of de commissie over de jaren 1930. Er waren een 40-tal niet leden aanwezig, waarvan er een aantal ter plaatse lid werden.

De financiële oproep voor ons kiesfonds haalde 4.615 euro aan giften en beloften op. We willen voor de zomer al een eerste schijf van 5.000 euro voor ons kiesfonds ophalen. De financiële oproep vorig jaar bracht net geen 2.000 euro op.

Op de uitgebreide stand werd voor 890 euro aan materiaal verhandeld, ook dat is ongeveer het dubbele van vorig jaar (toen kwamen we aan 460 euro). Vooral de nieuwe boeken die we zelf uitbrachten, waren succesvol. Zo verkochten we 20 exemplaren van het boek ‘Hoe het jodendom de geschiedenis kon overleven’ door Abram Leon. Omwille van de vele vragen daartoe, zullen we dit boek binnenkort ook in het Frans uitbrengen.

We bedanken iedereen die mee heeft gewerkt om van dit weekend een succes te maken. We kijken al uit naar Socialisme 2013!


Zomerschool: 7-13 juli

Hierbij al een warme oproep voor de jaarlijkse zomerschool van het CWI. Deze zal dit jaar van 7 tot 13 juli in Gent plaatsvinden. Een dergelijke zomerschool met 300-350 aanwezigen uit heel Europa en van daarbuiten is een intensieve maar ook erg enthousiasmerende en leerrijke gebeurtenis. Voor deze zomerschool mikken we vooral op organisatoren van de afdelingen en regio’s. Die roepen we op om 7 tot en met 13 juli nu al vrij te houden. Aangezien de transportkosten van alle deelnemers worden gedeeld, is dit voor Belgische deelnemers een vrij dure aangelegenheid. Ook daar hou je dus best nu al rekening mee.


1 mei

We hebben in ons verslag van 1 mei al gewezen op de resultaten van de bladverkoop. Met 729 exemplaren deden we beter dan in 2011 (640) en 2010 (703). Dit wijst op een grotere openheid voor discussie over een links alternatief. Ook de Franse presidentsverkiezingen hebben dat debat verder aangewakkerd. LSP was dit jaar in 16 steden op de activiteiten op en rond 1 mei aanwezig. In heel wat steden vormde 1 mei ook een gelegenheid om met de précampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen naar buiten te komen. Dat was onder meer het geval in Brussel waar we al langer intensief campagne voeren in St-Gillis, alsook in Gent met de Rood!-campagne en in Antwerpen waar we mee de Rood!-lijst en –campagne ondersteunen.

Foto: LSP-woordvoerder Bart Vandersteene op de Gentse 1 Mei optocht


Nationaal Comité

Op 5 en 6 mei is er een bijeenkomst van het Nationaal Comité van LSP. Daarop is er discussie over de politieke en sociale perspectieven op wereldvlak en in België. Er is een specifieke discussie over de gemeenteraadsverkiezingen en het potentieel van nieuwe linkse formaties. Tenslotte is er een discussie over onze partij-opbouw. Afdelingen kunnen hun lokale NC-leden vragen om verslag van de bijeenkomst uit te brengen op hun afdelingsvergadering.


Sociale verkiezingen

Socialisme.be wenst tenslotte alle strijdbare kandidaten bij de sociale verkiezingen, en de LSP-leden in het bijzonder, een goed resultaat toe!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie