Protesteer mee tegen de komst van Bush naar België

Eind februari komt de Amerikaanse president Bush naar België. Naar aanleiding van dit bezoek zal geprotesteerd worden tegen het beleid van het VS-imperialisme. Hieronder publiceren we een pamflet dat wij verspreiden om te mobiliseren naar de acties.

Onder het kapitalisme geen vrede en vooruitgang mogelijk in Irak!

De regering Bush voert zowel binnen als buiten de VS een neoliberaal beleid. Ze verkiezen de belangen van de patroons boven die van de jongeren en arbeiders. Om de burgerij te verrijken, deinzen Bush en zijn kliek er niet voor terug om hun bevolking met hun asociaal beleid frontaal aan te vallen. Ze breken de arbeidsvoorwaarden af, en stimuleren enkel nepjobs. Vandaag leeft 12.5% van de Amerikaanse bevolking in armoede.

Geconfronteerd met groeiende werkloosheid en een stijgend begrotingstekort, zoekt de Amerikaanse regering naar middelen om de crisis uit te stellen. Met de inval in Irak onder het mom van “de oorlog tegen het terrorisme”, proberen ze daar hun oliebelangen veilig te stellen, de winsten van de multinationals te garanderen, en de oorlogseconomie te stimuleren; getuigen hiervan zijn de Patriot Act, de verhoging van het militaire budget, de versterking van het militaire en politie-apparaat in de VS, de onderdrukking van anti-oorlogsbetogingen,…

Het resultaat van de oorlog is de totale chaos voor het Irakese volk, voor wie de levensomstandigheden steeds slechter worden. Ellende en geweld behoren tot het dagelijkse bestaan van de Irakezen. In het land, waar zogenaamd “de orde is hersteld”, vallen dagelijks doden onder de burgerbevolking en bij de aanwezige strijdkrachten. Het is duidelijk dat de aanwezigheid van de buitenlandse troepen of de getrukeerde verkiezingen (waarin veel Irakezen niet zijn kunnen gaan stemmen) geen oplossing bieden voor de honger, het geweld, de huisvestingsproblemen, de werkloosheid,… Enkel een massale strijdbeweging van jongeren, werklozen en arbeiders kan een einde stellen aan het conflict.

> STOP DE BEZETTING !

> RECHT OP ZELFBESCHIKKING VOOR HET IRAKESE VOLK

> NATIONALISERING VAN DE OLIE-INDUSTRIE onder controle van de arbeiders ten gunste van de behoeften van de volledige bevolking, en niet van de multinationals !

Sluit aan bij het anti-kapitalistische blok in de acties!

21 feb – 16u15 : Etterbeek Station: Start betoging richting Amerikaanse ambassade

22 feb – 15u : Eeuwfeestlaan: Start betoging richting Schumanplein>Pamflet (pdf-file)

>Affiche (pdf-file)

Delen: Printen: