LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • zo. 11 maart. Brussel. 14u30 Brussel-Noord. Nationale betoging: "Nooit meer Fukushima"
  • do. 15 maart. Anti-NSV betoging in Leuven. 20u Martelarenplein
  • zo. 18 maart. Luik. Betoging tegen het gesloten asielcentrum in Vottem
  • za. 24 maart. Protest tegen anti-abortus betoging in Brussel. 14u Poelaertplein (voor het justitiepaleis)
  • zo. 1 april. Brussel. 11u ‘De Kriekelaar’, Gaillatstraat Schaarbeek. Verzamelpunt voor de actie ‘Nato game over’ Meer info
  • za-zo 28 en 29 april: Socialisme 2012
  • 7-9 december: nationaal LSP-congres

Agenda van Rood!

LSP werkt mee aan de uitbouw van Rood! Hieronder enkele activiteiten uit de agenda van deze beweging.

  • vr. 16 maart. Edegem. Kick-off van de campagne van DemocratiEdegem. Meer info
  • zo. 18 maart. Met de bus naar Parijs om een meeting van het Front de Gauche bij te wonen. Meer info

Anti-NSV campagne: nog vier dagen!

In Leuven wordt intensief campagne gevoerd voor de anti-NSV betoging. Deze actie is stilaan goed bekend onder de studenten en we blijven heel wat steun ophalen onder de jongeren. Afgelopen donderdag was er een ALS-meeting met een 20-tal aanwezigen. Dat legt de basis voor de verdere uitbouw van onze studentenwerking in Leuven.

In het kader van de anti-NSV betoging verscheen afgelopen week ook een nieuwe editie van onze Blokbuster Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief vind je hier.

De anti-NSV betoging wordt uiteraard ook een belangrijk onderdeel van de antiracistische campagne die we voeren. Donderdag vertrekt de betoging om 20u aan het Martelarenplein. Er zijn regionale afspraken om samen per trein te vertrekken. We vragen een aantal partij-organisatoren om wat vroeger te komen.


Geslaagde Tamildag in Antwerpen

Het afgelopen jaar is LSP-Antwerpen bijzonder actief geweest binnen de Tamilgemeenschap in de stad. Er leven enkele honderden Tamils die de oorlog en onderdrukking in Sri Lanka ontvlucht zijn. Zaterdag hielden we een eerste Tamil Socialisme Dag met een meeting, etentje en optredens. Op de meeting werd er gesproken door Geert Cool (LSP), Tanja Niemeier (medewerker in Europees Parlement) en Senan (internationale coördinator van Tamil Solidarity). Er werd benadrukt dat we de strijd tegen onderdrukking zelf moeten aangaan en daarbij geen hoop kunnen vestigen in internationale instellingen. De diaspora, er zijn bijna evenveel Sri Lankaanse Tamils die het land ontvlucht zijn als er nog in Sri Lanka leven, is goed georganiseerd maar moet naar buiten treden en zich richten op de arbeidersbeweging in de landen waar ze actief is. Het is ook in dat kader dat we van deze Tamil Socialisme Dag een ‘gemengde’ activiteit wilden maken met zowel Tamils als niet-Tamils.

Na de meeting volgt een lekkere maaltijd bereid door een ploeg onder leiding van Pradeep. Ze zorgden voor een voorgerechtje en een hoofdgerecht in typische Jaffna-stijl, maar wat minder pikant om de Belgische aanwezigen niet te hard te laten schrikken. Het avondprogramma was goed gevuld. Er was traditionele klassieke muziek, maar ook Franstalige rap, dans door kinderen en jongeren, live dansmuziek,… Tamil-jongeren brachten een korte toelichting over de situatie in hun land. Tussendoor werd ook de Internationale gezongen.

Op het feest waren er een 60-tal aanwezigen en werd ongeveer 290 euro strijdfonds gemaakt. Er werden meteen plannen gemaakt om van de Tamil Socialisme Dag een jaarlijks gebeuren te maken. Ook komt er een delegatie Tamils naar de anti-NSV betoging komende donderdag.


Luik. Meeting: stop discriminatie

Donderdagavond hielden de Actief Linkse Studenten in Luik een meeting als voorbereiding op de mobilisaties in de maand maart. Er zijn acties tegen racisme en er is ook een betoging voor de verdediging van de rechten van vrouwen. We vroegen de JOC (de Franstalige tegenhanger van de KAJ) om met ons te komen debatteren over hoe we de strijd tegen discriminatie het beste kunnen voeren. We waren met een goede 30 aanwezigen en hadden een interessante en diepgaande discussie. De aanwezigen waren alvast gemotiveerd om hierna deel te nemen aan de diverse betogingen die er aan komen.


Nieuwsbrieven

Deze week verschenen de nieuwsbrieven van ALS en Blokbuster. Hieronder kan je de pdf van beide bekijken:

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie