Abortion Right. Oproep voor actie en ondertekening platform

We kregen een oproep toegestuurd van een Rood!-lid. Het gaat om een oproep voor de betoging van 24 maart als reactie op de anti-abortusbetoging die een dag later plaats vindt. Ook LSP is actief betrokken bij de campagne naar 24 maart. We zullen daar later nog uitgebreid op terugkomen op deze site. Maar in afwachting daarvan publiceren we graag de oproep die we toegestuurd kregen.

Ingestuurd stuk door een Rood!-lid

Op 24 maart 2012 kan je als progressieve vrouwenliefhebber maar beter in Brussel zijn. Op die dag tonen we voor eens en voor altijd dat het ons menens is met de constitutionele rechten van een vrouw. De anti-abortusbeweging wil namelijk de vrije kinderkeuze tenietdoen. Herinnert u zich de beelden van protesterende extremisten in Amerika aan abortusklinieken, de bijbel in de hand? Dit soort intimidaties gebeurt steeds vaker bij ons, en steeds driester. Wijwater, verwensingen, beschuldigingen,… anno 2012. En de beweging wint ook zieltjes bij niet-religieuzen, zoals op haar manifestatie van 25 maart zal blijken.

Een dag eerder, op 24 maart 2012, staan we samen sterk tegen Pro Life en zeggen we "PRO CHOICE". Abortus is een recht. Geen vanzelfsprekende beslissing, maar een individuele keuze van de vrouw of een koppel.

Wij willen ons gesterkt zien door de vastberadenheid van onze beleidsmakers. Er ligt nog veel "pro"-werk te wachten: alleenstaande moeders zijn de grootste groep die armoede riskeert. Minder loon- en pensioenrechtenverlies bij deeltijdse arbeid, meer gesubsidieerde kinderopvang dichtbij het werk, directe praktische oplossingen bij alimentatie-verzuim, … en de vrije toegang tot abortusklinieken zonder protesterende stoorzenders in de buurt.

> Onderteken het charter van het platform voor het recht op abortus

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie