Lokeren: actie aan doplokaal voor Jongerenmars

Op 3 februari voerden ACV, ABVV, KAJ en Blokbuster samen campagne aan de stempelcontrole in Lokeren. Ongeveer 1600 werklozen meldden zich aan. De werklozen werden bij het binnenkomen aangesproken over de jongerenmars en kregen een pamfletje met meer uitleg.

Koenraad Depauw

In de gang waar de werkloze mannen en vrouwen moesten wachten op hun stempel stonden verschillende houten silhouetten opgesteld. Elk silhouet stelde een persoon voor: Anna: hoog opgeleid, maar vindt geen werk, Eric: al 6 jaar interimarbeider, Mustafa: schrijft elke dag solliciatiebrieven, maar krijgt geen antwoord…

Op de grond stond in dikke letters: "Ben je het ook beu. Om jong en werkloos te zijn? Kom dan naar de Jongerenmars voor werk. 19 maart".

Na de controle kregen de werkzoekenden meer info over de jongerenmars via enkele grote pannelen met daarop meer uitleg. Daar werden ze nog eens aangesproken en kregen ze een gratis mini-mars. Voor meer info of gratis vervoer (in Oost-Vlaanderen zullen immer gratis treinen rijden naar de jongerenmars), konden mensen zich inschrijven. Zeker meer dan 100 mensen schreven zich in om mee te betogen op 19 maart. Heel wat mensen vertelden over hun vaak moeilijke zoektocht naar werk. De bereidheid om mee op te stappen voor meer werk was groot.

Delen: Printen: