Opnieuw prijsverhogingen bij de MIVB

Het openbaar vervoer in Brussel wordt eens te meer duurder. Een ticket wordt gemiddeld 4,5% duurder, voor een enkel ticketje betaal je voortaan 2,5 euro! Het jongerenabonnement verdwijnt, een schoolabonnement wordt 40 euro per jaar duurder en ook andere sociale tarieven worden duurder.

De directie wil 8 miljoen euro uit de zakken van de reizigers halen als onderdeel van een totale besparing van 46 miljoen. De regeringspartijen hadden het bij de vorige verkiezingen nog over gratis openbaar vervoer als een Brusselse prioriteit. Na de verkiezingen werd een andere weg opgegaan.

De besparingen treffen de reizigers en het personeel. Er zijn de prijsverhogingen voor de gebruikers, het personeel moet het doen met slechtere arbeidsvoorwaarden en lagere lonen. De directie wil 5,5 miljoen euro besparen op de lonen. Reizigers en personeel moeten samen opkomen voor meer publieke middelen zodat er beter en gratis openbaar vervoer komt. Dat zou meteen ook een antwoord bieden op het groeiende fileprobleem en de bijhorende vervuiling.

De nieuwe prijsverhogingen gaan in op 1 februari. Op die dag voeren we actie aan het metrostation St Gillis Voorplein, in de gemeente van Brussels minister-president Charles Picqué (PS). De actie is gericht tegen het besparingsbeleid en voor gratis en degelijk openbaar vervoer. Afspraak om 16u op St Gillisvoorplein.

> Facebook-event voor deze actie

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie