AALST. Verslag en foto’s

Omstreeks 5u30 versterkten we met enkele LSP-kameraden het stakingspiket in de industriezone in Erembodegem. Het piket bevond zich midden in de industriezone en vanaf 6 uur werd er overgegaan tot een filterblokkade. Een traditionele brandweerwagen van een carnavalgroep met geluidsversterking zorgde voor de muzikale omlijsting en enkele brandende paletten zorgden voor verwarming.

Verslag door Bart, foto’s van de betoging door Jef

Om 6u30 kwam de lokale politie een praatje slaan en zette daarbij een tijdje hun combi in het midden van de weg waardoor het verkeer toevallig werd gehinderd… Op het piket was het een komen en gaan maar er was continu een aanwezigheid van een 30tal militanten van verscheidene bedrijven (VPK, VDL …) en vakbondscentrales, inclusief jongeren. Buiten 1 incident met een hysterische anti-staker verliep de actie vrij rustig. Opvallend was wel het feit dat na het media-offensief "te land, te zee en in de lucht" tegen de staking er nog steeds mensen uit de lucht kwamen vallen: "Hoe? Is het staking?"

Vanaf 9 uur begonnen de manifestanten naar Aalst af te zakken waar er een concentratie in gemeenschappelijk vakbondsfront doorging, gekoppeld aan een optocht van rechteroever naar de Grote Markt. De opkomst was alvast een schot in de roos: de politie telde 1100 betogers. In Aalst kregen we versterking van enkele LSP-kameraden uit Dendermonde.

Tijdens de betoging en concentratie verdeelden we honderden pamfletten van zowel LSP als ROOD! De bladverkoop van de Linkse Socialist verliep zonder al te veel inspanning ook vlot. Op de Grote Markt wist een vakbondssecretaris ons te vertellen dat de blokkade van de industriezone in Ninove ook een succes was, zonder noemenswaardige problemen. Men had reeds aanwezige signalisatie voor wegenwerken strategisch "wat verzet" en het piket vatte post daarachter …

Nadien trokken we met sympathisanten en kameraden van o.a. BBTK Social Profit naar het Volkshuis voor een welverdiende pint. Een geslaagde actiedag!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie