Home / Op de werkvloer / Betoging 2 december 2011 / Stakingsdag. LSP in actie tijdens de staking in Namen

Stakingsdag. LSP in actie tijdens de staking in Namen

Woensdagavond was er een etentje van de LSP-afdeling in Namen. Daarop waren er een twintigtal aanwezigen. Rond een spaghetti en een drankje, discussieerden we over de economische crisis, het besparingsbeleid en de noodzaak om arbeiders en jongeren te organiseren. Op 25 januari organiseren we een bijeenkomst van jongeren in strijd voor werk. Onder de aanwezigen waren er zowel studenten, werkenden als werklozen.

Door Thomas (Namen)

Na het etentje trokken we naar het piket van de spoorarbeiders. We kwamen daar rond 22u aan en sommigen bleven tot rond 1u plakken. Voor een aantal van onze militanten was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een piket.

De volgende dag trokken we al vroeg naar de financietoren. Om 7u werd daar verzameld. Recht tegenover het gebouw van financiën bevindt zich de kazerne van de brandweer. Een ploeg verspreidde hier pamfletten terwijl anderen naar de steengroeven trokken en nog anderen met een groep syndicalisten naar de kantoren van de stad.

Het was een interessante ervaring en bovendien een goede week om ons materiaal te verspreiden. Hiermee sluiten we 2011 af met een brede waaier aan mogelijkheden om in 2012 versterkt de strijd voort te zetten. Een eerste publieke afspraak komend jaar is de bijeenkomst van Jongeren in strijd voor werk op 25 januari om 19u in de lokalen van het ABVV (Rue Dewez 40).

Leave a Reply