Degussa Antwerpen in staking tegen personeelstekort

In de Antwerpse vestiging van chemiereus Degussa is woensdagavond een spontane staking uitgebroken naar aanleiding van een personeelstekort in één van de 14 afdelingen waar aangekondigd werd dat 8 jobs moesten verdwijnen. De staking kende snel een uitbreiding en op dit ogenblik wordt verder gestaakt. Maandagochtend wordt een groot stakingspikket georganiseerd.

Het personeel van één van de afdelingen bij Degussa ging in staking omdat het van oordeel was dat een vermindering van het personeel in deze afdeling een gevaar vormde voor de veiligheid op het bedrijf. De staking begon spontaan, maar kende snel uitbreiding. De vakbonden bij Degussa organiseren mee de acties en op vrijdag lag de productie al zowat volledig plat aangezien bleek dat toen reeds tien van de veertien afdelingen plat lagen.

Het verminderen van het aantal personeelsleden is onaanvaardbaar. Het feit dat de werknemers van de betrokken afdeling opkomen voor de veiligheid, is in het belang van alle werknemers bij Degussa. De gezamenlijke actie van de verschillende afdelingen is dan ook een correct antwoord.

Maandag worden onderhandelingen gestart met de directie. Tegelijk is er een oproep voor een groot stakingspikket op maandagochtend, zodat het personeel kan geïnformeerd worden over het belang van de acties en over de verdere strategie die zal ontwikkeld worden.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist