Internationaal Verzet: word actief en protesteer mee!

De komende weken zullen er verschillende protestacties plaatsvinden. Op 21 februari wordt geprotesteerd tegen het bezoek van Bush aan België. Een maand later, op 19 maart, is er in Brussel een Jongerenmars voor werk.

Benjamin Vervondel

Februari: bezoek van Bush

Op 22 februari komt Bush naar België. Hij komt naar een vergadering met de NAVO. Ook zal hij de plooien proberen glad te strijken met de Belgische regering na de oorlog en de bezetting in Irak, die op dit moment nog bezig is. De situatie in Irak is trouwens compeet uit de hand aan het lopen.

Iedereen kent de beelden wel van de gegijzelde buitenlanders, de terreuracties en de Amerikaanse soldaten die hun gevangenen martelen in de Abu Graib gevangenis. Het bezoek van Bush zal niet onopgemerk voorbijgaan. Overal waar Bush komt, wordt hij begroet met massale protesten. In België zal dit niet anders zijn. Het is bijna 2 jaar geleden dat Bush Irak binnenviel. Toen (Dag X) organiseerde Internationaal Verzet massale scholierenbetogingen in België. We willen bij deze traditie aansluiten. Internationaal Verzet zal deelnemen aan de protesten en zal zelf ook mee organiseren. Het is belangrijk dat er actief wordt gemobiliseerd in en aan de scholen.

Jongerenmars voor werk op 19 maart

Op 19 maart organiseert Internationaal Verzet in samenwerking met ABVV-jongeren en ACV-jongeren een jongerenmars voor werk en tegen racisme.

We betogen voor de 32-uren week. Ook eisen we de 200.000 jobs die Verhofstadt ons beloofde. Hiermee bedoelen we geen nepjobs, maar degelijk betaalde jobs met een vast contract en het optrekken van de dramatisch lage uitkeringen. Ook eisen we gratis en degelijk onderwijs. Ook eisen we dat de scholen geherfinancierd worden zodat er terug degelijk materiaal kan worden aangekocht. Zo willen we ook dat er meer gelijkheid komt, bv. vrouwen moeten evenveel verdienen als mannen. De bedoeling is om op massale basis op straat te komen en te betogen voor werk. Dit willen we linken aan anti-racisme omdat we denken dat het belangrijk is om een eengemaakte strijd te voeren. Verdeling zou ons nodeloos verzwakken.

Wat kan jij doen?

We denken dat het verzet ook onder scholieren moet georganiseerd worden. Wij willen concrete voorstellen doen aan scholieren, bv het opzetten van een comité op je school om te mobiliseren naar de protesten tegen Bush, onder andere door het maken van affiches, het uitdelen van flyers, rondgaan met een petitie en het organiseren van vergaderingen om concrete actievoorstellen te doen. Twijfel niet om ons te contacteren om je hierbij te aan te sluiten zodat de protesten en acties een succes worden.

Delen: Printen: