AGC Automotive: schandalige politie-interventie!

Nadat de directie van AGC Automotive (het vroegere Splintex) eerder naar de rechtbank trok met een eenzijdig verzoekschrift om dwangsommen op te leggen tegen de stakers, is nu ook de politie ingezet om het stakingspikket te breken.

Als een dief in de nacht heeft de federale politie het pikket opgeruimd en het terrein rond Splintex afgezet waardoor de arbeiders niet meer tot bij het bedrijf kunnen. Hierdoor wil de directie de vrije doorgang krijgen om zelf de terreinen de betreden.

Deze politie-tussenkomst in een sociaal conflict is schandalig. Als de directie niet ernstig wil onderhandelen met de werknemers, worden alle andere middelen ingezet: het gerecht en nu dus ook de politie.

Er is een oproep om deel te nemen aan het pikket dat nu voor de ingang van het bedrijventerrein staat. Deze middag is er reeds een algemene vergadering waar ook delegaties van buitenaf aan deelnemen. Maar ook de komende dagen zal het belangrijk zijn dat er een mobilisatie is aan het pikket. Daarnaast moet dringend op regionaal vlak gereageerd worden, bijvoorbeeld door een regionale 24-urenstaking als protest tegen de agressieve houding van het patronaat bij Splintex.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist